Gebakken pijlinktvis met knoflook en chorizo

- Couverts :
4
- Préparation :
25 min
- Koken :
10 min
Ingrediënten
- 1,5 kg kleine pijlinktvis schoongemaakt door uw visboer
- Twintig plakjes chorizo
- 3 teentjes knoflook
- 4 takjes citroenthijm
- 2 eetlepels olijfolie
- Espelettepeper
- Fleur de sel, Peper
Bereidingswijze
Stap 1
Pel de teentjes knoflook en snipper ze met een scherp mes. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
Stap 2
Spoel de inktvis goed af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Stap 3
Schenk de olijfolie in een koekenpan en zet deze op een matig vuur.
Stap 4
Voeg de stukjes knoflook toe en bak in 5 minuten zacht zonder ze te kleuren.
Stap 5
Zet het vuur hoog en voeg de inktvis toe. Verhit deze gedurende 1 à 2 minuten.
Stap 6
Zet het vuur lager en laat zachtjes doorbakken.
Stap 7
Voeg de plakjes chorizo en de tijm toe.
Stap 8
2 à 3 minuten al roerend aanbraden. Voeg peper en zout toe.
Stap 9
Bestrooi net voor het opdienen met Espelettepeper en serveer met geroosterd brood.