Gebakken pijlinktvis met knoflook en chorizo

  • Couverts :
    4
  • Préparation :
    25 min
  • Koken :
    10 min

Ingrediënten

  • 1,5 kg kleine pijlinktvis schoongemaakt door uw visboer 
  • Twintig plakjes chorizo
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes citroenthijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Espelettepeper
  • Fleur de sel, Peper

Bereidingswijze

Stap 1

Pel de teentjes knoflook en snipper ze met een scherp mes. Haal de blaadjes van de takjes tijm.

Stap 2

Spoel de inktvis goed af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

Stap 3

Schenk de olijfolie in een koekenpan en zet deze op een matig vuur.

Stap 4

Voeg de stukjes knoflook toe en bak in 5 minuten zacht zonder ze te kleuren.

Stap 5

Zet het vuur hoog en voeg de inktvis toe. Verhit deze gedurende 1 à 2 minuten.

Stap 6

Zet het vuur lager en laat zachtjes doorbakken. 

Stap 7

Voeg de plakjes chorizo en de tijm toe.

Stap 8

2 à 3 minuten al roerend aanbraden. Voeg peper en zout toe.

Stap 9

Bestrooi net voor het opdienen met Espelettepeper en serveer met geroosterd brood.

Ingrediënten
Bereidingswijze