Italië

Italiaanse Spek

Description

De Italiaanse spek wordt gemaakt van de niet-vette, uitgebeende achterbout van het varken volgens een volledig ambachtelijke procedure. Het is mager en meer uitgesproken van smaak dan gewone ham en onderscheidt zich door zijn licht gerookte aroma's. Italiaanse spek wordt gegeten met een plak meloen of bij een raclette.

Weight :

100g

Origin

Spek is afkomstig van de ham, oftewel de achterbout van het varken.

Nutritional values for 100g

325 Kcal - 1353 Kj - 29 g eiwitten - 23 g vetten - 8,9 g verzadigde vetten - 0,5 g koolhydraten waarvan 0 g suikers - 5 g zout

Recipe ideas

Penne met Italiaanse spek, champignons en doperwten

Italiaanse spek is een vrij onbekende soort vleeswaren, maar wel zeer populair bij de Italianen.
See also

Biologische gedroogde Italiaanse ham

Deze lang gedroogde ham is licht gezouten en de plakken zijn zo dun dat ze letterlijk in de mond smelten, waarbij de subtiele aroma’s vrijkomen.