Perenmoes met verse geitenkaas en Serranoham

  • Couverts :
    4
  • Préparation :
    25 min
  • Koken :

Ingrediënten

  • 1 grote peer, rijp maar nog stevig
  • 2 grote plakken biologische rauwe Serranoham
  • 2 grote tomaten
  • 1 verse geitenkaas (bijvoorbeeld ‘Chavroux met bieslook’)
  • 2 eetlepels vloeibare zure room
  • Fijn zout
  • Gemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom en voeg er wat snufjes zout aan toe. Goed mengen.

Stap 2

Verdeel vervolgens het mengsel over de bodems van de glazen (ongeveer 1 cm dikte). Zet weg.

Stap 3

Schil de peer, verwijder de pitten en het klokhuis en doe het vruchtvlees in een kom.

Stap 4

Prak het vruchtvlees met een vork en voeg verse geitenkaas, vloeibare zure room, zout en gemalen peper.

Stap 5

Goed mengen en kloppen tot er een homogene, gladde en romige massa is ontstaan.

Stap 6

Verdeel dit mengsel vervolgens (ongeveer 3 cm dik) over de laag tomaten in de glaasjes. Zet weg.

Stap 7

Snijd de rauwe ham in dunne 3-4 cm lange reepjes en verdeel in een rozetvorm over de glaasjes.

Stap 8

Laat minstens 2 uur vóór het opdienen in de koelkast staan en serveer de glaasjes goed koud, met stukjes geroosterd brood.

Ingrediënten
Bereidingswijze