Risotto met Ajaccioworst

- Couverts :
6
- Préparation :
45 min
- Koken :
30 min
Ingrediënten
- 100 g biologische Ajaccioworst
- 200 g ronde risottorijst
- 2 afgestreken theelepels paprikapoeder
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 bouillonblokje
- 1 ui
- 70 g tomatenpuree
- 40 cl rode wijn
Bereidingswijze
Stap 1
Verwijder het velletje van de worst en snijd de worst in kleine stukjes.
Stap 2
Doe de stukjes worst in een verhitte pan en laat, al roerend, 5 minuten op zacht vuur garen. Het vet komt vrij uit de worst en zo hoeft er geen enkel ander vet gebruikt te worden in dit recept.
Stap 3
Voeg de gesnipperde ui toe en laat het geheel enkele minuten sudderen. Voeg de helft van de rode wijn toe en meng 5 minuten voorzichtig op halfhoog vuur.
Stap 4
Verhit ondertussen ongeveer 500 ml water in een tweede pan en houdt warm.
Stap 5
Doe de rijst in de eerste pan en laat deze goudkleurig en een beetje glazig worden, door af en toe te roeren. Voeg geleidelijk de wijn toe; laat goed verdampen tussen iedere scheut wijn.
Stap 6
Voeg de tomatenpuree, het verkruimelde bouillonblokje en het paprikapoeder toe en meng goed.
Stap 7
Giet met behulp van een soeplepel warm water over de rijst en meng iedere keer. Herhaal dit tot de rijst de gewenste textuur heeft.
Stap 8
Verwijder van het vuur, laat gedurende 5 tot 10 min. rusten, schep vervolgens op de borden en leg de reepjes Parmezaanse kaas erop.