Risotto met Ajaccioworst

  • Couverts :
    6
  • Préparation :
    45 min
  • Koken :
    30 min

Ingrediënten

  • 100 g biologische Ajaccioworst
  • 200 g ronde risottorijst 
  • 2 afgestreken theelepels paprikapoeder 
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bouillonblokje 
  • 1 ui 
  • 70 g tomatenpuree
  • 40 cl rode wijn

Bereidingswijze

Stap 1

Verwijder het velletje van de worst en snijd de worst in kleine stukjes.

Stap 2

Doe de stukjes worst in een verhitte pan en laat, al roerend, 5 minuten op zacht vuur garen. Het vet komt vrij uit de worst en zo hoeft er geen enkel ander vet gebruikt te worden in dit recept.

Stap 3

Voeg de gesnipperde ui toe en laat het geheel enkele minuten sudderen. Voeg de helft van de rode wijn toe en meng 5 minuten voorzichtig op halfhoog vuur.

Stap 4

Verhit ondertussen ongeveer 500 ml water in een tweede pan en houdt warm.

Stap 5

Doe de rijst in de eerste pan en laat deze goudkleurig en een beetje glazig worden, door af en toe te roeren. Voeg geleidelijk de wijn toe; laat goed verdampen tussen iedere scheut wijn.

Stap 6

Voeg de tomatenpuree, het verkruimelde bouillonblokje en het paprikapoeder toe en meng goed.

Stap 7

Giet met behulp van een soeplepel warm water over de rijst en meng iedere keer. Herhaal dit tot de rijst de gewenste textuur heeft.

Stap 8

Verwijder van het vuur, laat gedurende 5 tot 10 min. rusten, schep vervolgens op de borden en leg de reepjes Parmezaanse kaas erop.

Ingrediënten
Bereidingswijze